сряда, 27 юни 2012 г.

Награда за гражданска поезия

Агапея Полис - блог за лично творчество: поезия, проза и др.
Удоволствие е за мен да споделя с всички свои приятели за един от първите ми успехи в поетичното творчество. На 23 юни 2012 г. в Лопушанския манастир бяха обявени победителите във второто издание на националния литературен конкурс за гражданска поезия и проза "Елате ни вижте", организиран от община Георги Дамяново, област Монтана и литературен клуб "Лопушна". Журито бе в състав:

1.Константин Еленков – председател
2. проф. Михаил Неделчев
3. доц. Гено Генов
4. Кръстьо Раленков – носител на първа награда за поезия от миналогодишното издание на конкурса.

Бях развълнувана да чуя, че получавам поощртителна награда в отдела за гражданска поезия, като причина за това стана моето стихотворение "ЛУДАТА". Честито на всички наградени! - пълния им списък може да видите във фейсбук страницата на конкурса(ТУК). Но вълнуващите моменти едва започваха. В малкото село Георги Дамяново ни посрещнаха повече от топло. Споделихме опит и приятелски разговори в ресторанта на къщата за гости "Балова шума", където освен богатото пиршество, което ни устроиха, през нощта ни попяха сладкопойни птичета, а на Еньовден ни събуди и лястовича глъч. По обед потеглихме за с.Каменна Рикса, където почти всички ни чакаха с венец от билки. Едновременно с това станахме част и от една традиция, за която няма да ви разкажа сега. Само ще издам, че там се срещнахме с една  смела жена. Тя се обръща от модерно и суетно ежедневие, към Всевишния, в търсене на изцеление и не само го получава, но и до ден днешен Му служи както си знае и разбира. За нея(Ани) и всичко останало ще запазя тайна, за да дойдете и видите сами, догодина. Там ни чакат не само красоти и награди, но и чудеса - като това, което преживяхме ние! Ще споделя и един колаж, в който запечатах ключовите мигове, а целия албум ще може да видите, по-късно, във фейсбук профила ми:



С благодарности към огрганизатора - Соня Александрова, кмета Дилян Димитров, журито, семейство Филиповски, които бяха така мили да ни осигурят пътя и всички жители със широко отворени сърца, си обещахме да се виждаме не само на ежегодни конкурси, в името на духовното възраждане на малка България. Заповядайте и вие!

3 коментара :

  1. Честита награда! Благодаря, че споделихте. Не можах да присъствам на събитието, но благодарение на вас почувствах поне малко от атмосферата. Желая нови успехи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, магията на споделянето! Благодаря за поздрава, пожеланието и се надявам някой ден да сме заедно там, или на други събития, свързани с изкуството!

      Изтриване
  2. Честито! Желая ти още много, много успехи!

    ОтговорИзтриване