сряда, 27 юни 2012 г.

Награда за гражданска поезия

Агапея Полис - блог за лично творчество: поезия, проза и др.
Удоволствие е за мен да споделя с всички свои приятели за един от първите ми успехи в поетичното творчество. На 23 юни 2012 г. в Лопушанския манастир бяха обявени победителите във второто издание на националния литературен конкурс за гражданска поезия и проза "Елате ни вижте", организиран от община Георги Дамяново, област Монтана и литературен клуб "Лопушна". Журито бе в състав:

1.Константин Еленков – председател
2. проф. Михаил Неделчев
3. доц. Гено Генов
4. Кръстьо Раленков – носител на първа награда за поезия от миналогодишното издание на конкурса.

Бях развълнувана да чуя, че получавам поощртителна награда в отдела за гражданска поезия, като причина за това стана моето стихотворение "ЛУДАТА". Честито на всички наградени! - пълния им списък може да видите във фейсбук страницата на конкурса(ТУК). Но вълнуващите моменти едва започваха. В малкото село Георги Дамяново ни посрещнаха повече от топло. Споделихме опит и приятелски разговори в ресторанта на къщата за гости "Балова шума", където освен богатото пиршество, което ни устроиха, през нощта ни попяха сладкопойни птичета, а на Еньовден ни събуди и лястовича глъч. По обед потеглихме за с.Каменна Рикса, където почти всички ни чакаха с венец от билки. Едновременно с това станахме част и от една традиция, за която няма да ви разкажа сега. Само ще издам, че там се срещнахме с една  смела жена. Тя се обръща от модерно и суетно ежедневие, към Всевишния, в търсене на изцеление и не само го получава, но и до ден днешен Му служи както си знае и разбира. За нея(Ани) и всичко останало ще запазя тайна, за да дойдете и видите сами, догодина. Там ни чакат не само красоти и награди, но и чудеса - като това, което преживяхме ние! Ще споделя и един колаж, в който запечатах ключовите мигове, а целия албум ще може да видите, по-късно, във фейсбук профила ми:



С благодарности към огрганизатора - Соня Александрова, кмета Дилян Димитров, журито, семейство Филиповски, които бяха така мили да ни осигурят пътя и всички жители със широко отворени сърца, си обещахме да се виждаме не само на ежегодни конкурси, в името на духовното възраждане на малка България. Заповядайте и вие!